Vina Dvanajščak

U blizini

Vinarija Dvanajščak Kozol smještena je u srcu međimurskih bregov, u miru i zelenilu, udaljena od svega, a opet tako bliza svemu. Na samo nekoliko kilometara od vinarije nalaze se neke od najvećih zanimljivosti Međimurja koje se svakako isplati posjetiti. Za velike i male, za one željne adrenalina ili kulturnog uzdizanja, Međimurje vam nudi sve od navedenog.

Ako želite maksimalno iskoristiti svoje vrijeme, nakon ugodnog boravka u našoj vinariji posjetite i neke od navedenih zanimljivosti.

Acreddo centar

Idealno mjesto za ljubitelje adrenalina u svojoj ponudi nudi: penjanje na umjetnu stijenu, vožnja quadovima, streličarstvo, snajper, pistol duel (gađanje padajućih meta airsoft pištoljima), airsoft duel, bacanje sjekira, te timske igre poput paintballa, Splatmastera (paintball za djecu), battle archery-a, tuba, bubble footballa, ljudskog stolnog nogometa, odbojke s ručnicima, utrka Berg autićima na pedale, križić/kružića, Formule 1…

Pg geler

Adrenalinski park okružen prirodom. Pg geler nudi eko friendly smještaj (u simpatičnoj drvenoj kućici i „škedju“), vožnju quadovima, paintball, team building igre, degustacije sira, bogatu ugostiteljsku ponudu, organizaciju tematskih događaja i utrka, te pristup domaćim životinjama.

Matulov grunt

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt nalazi se u naselju Frkanovec. Ruševna tradicionalna međimurska “hiža” obnovljena je kao edukacijsko-istraživački centar u kojem se interpretiraju zaštićeni leptiri plavci, te suživot čovjeka i prirode.

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin uključuje apartmansko naselje i hotel s 4 zvjezdice, unutarnje bazene s termalnom vodom, ljetni aquapark, wellness, saune...Oni su i prvo specijalizirani Bike resort u Hrvatskoj koji nudi integriranu infrastrukturu za bicikliste, ali i za druge profesionalne i rekreativne sportaše. Postoji više od 700 kilometara biciklističkih staza, trim staza za trčanje, golf i disc golf teren, kao i tereni za nogomet, odbojku, stolni tenis i još mnogo toga.

Riznica Međimurja

„Riznica Međimurja Čakovec“ muzej je nematerijalne baštine smješten u fortifikaciji Starog grada Zrinskih u Čakovcu. Muzej je orijentiran na očuvanje, interpretaciju i promociju međimurske baštine obuhvaćajući nasljeđe, tradiciju, usmenu predaju, znanja i vještine.

Kušaona vina Hažić

Opg Hažić bavi se vinogradarstvom i voćarstvom, a u njihovoj rustikalnoj vinskoj kući osim vrhunskog vina možete degustirati domaći, savršeno hrskavi čips od jaubke, meso z tiblice, domače slanine, domači kruh z „črnim oljem“... Ukoliko trebate smještaj možete odmoriti u njihovom „prvom vinskom kampu u Hrvatskoj“ usred netaknute prirode gornjeg Međimurja.

Farma jelena Perhoč

Lovačka kuća u svojoj ponudi ima domaće proizvode od divljači. Na meniju uvijek možete pronači svježe kuhani gulaš, odrezak od jelena u umaku od brusnice, razne plate. Terasa sa prekrasnim pogledom na farmu jelena može primiti do 50 ljudi, dok u lovačkoj kući može sjesti i uživati u delicijama od divljači 70 osoba.

Bajkovita šuma

Misija Bajkovite šume vođena je željom da se posjetiteljima ponudi aktivan, zabavan i edukativan odmor za djecu i obitelji. Kroz interaktivnu i interpretacijsku šetnju u pratnji kostimiranih vodiča Aurore i Juraja Zrinskog, pripremljen je i niz igraonica i radionica putem kojih se može naučiti i spoznati važnost učenja kroz bajke, stare legende i narodne predaje o važnosti zaštite kulturne i prirodne baštine.

Kušaona vina Kocijan

Moderno uređena vinarija, smještena u tradicionalnom vinskom raju Međimurja. Degustirajte vrhunska vina domaćih sorti u prekrasno dizajniranoj kušaonici vina s velikom terasom i pogledom na međimurske brege.

Vidikovac Mađerkin breg - Štampar

Na 341. metru nadmorske visine, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja Mohokosa, smjestio se Mađerkin breg s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj. S novog vidikovca pruža se pogled na čak četiri države – Austriju, Sloveniju, Mađarsku, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i na Slovačku. Breg je „vinski salon“ vinarije Štampar pod vedrim nebom, mjesto prefinih zalogaja i rules kota za koncertne i ležerne zabave.

Kušaona vina Cmrečnjak

Vinarija Cmrečnjak moderna je vinarija koja raspolaže suvremenom tehnologijom za obradu grožđa i vina zahvaljujući kojoj na tržište stavlja 17 vrsta vrhunskih vina. Njihova Vinoteka, osim što će vas zadiviti odličnim vinima, oduševit će vas i pogledom koji s iz nje pruža, na bogate, pitome i zelene brežuljke na čijim se padinama uzgajaju najbolja vina u regiji. U njihovoj ponudi uz vina, naći ćete i suhomesnate delicije, sireve i sokove domaćih OPG-ova.

Mlin na muri

Mlinarska kuća jedinstveni je ugostiteljski objekt uz rijeku Muru, udaljen od urbanog života i pruža vam mjesto za odmor uz piće. Najsjeverniji je objekt u Hrvatskoj. Uz Mlinarsku kuću nalazi se Mlin na Muri, skela na Muri, Ljubavni labirint, najsjevernija točka Hrvatske, Ribički dom i druge turističke atrakcije koje povezuje Mlinarski put.

Kreativno edukativni centar Murai

Kreativno edukativni centar Murai projekt je Platforme za Društveni centar Čakovec i Općine Sveti Juraj na Bregu koji postavlja novi smjer razvoja Doma kulture Jurice Muraia u Pleškovcu kroz provođenje aktivnosti i kulturno-umjetničkih programa i osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za menadžment u kulturi.

Šetnice udruge Cipelcug

Prostor gornjeg Međimurja nudi mnoštvo zanimljivih, lakših i težih staza za rekreativno hodanje. Ekipa Cipelcuga redovito obilazi i istražuje te staze, a najzanimljivije prezentiraju na svojoj web stranici i Facebooku, sa željom da budu dostupne žiteljima Međimurja i gostima iz drugih krajeva Hrvatske.