Naša vina
Kako je u središtu naše filozofije osjećaj za lokalitet, uzgajamo izričito domaće hrvatsko grožđe koje odražava snažan i jedinstven karakter zemlje. Sav posao u vinogradu rađen je ručno kako bi se zadržala stara tradicija uzgoja grožđa. Vinova loza se sadi na strmim brežuljcima na nadmorskoj visini od oko 300 m. Klima je prohladna i definirana toplim jadranskim vjetrovima ljeti i hladnom utjecaju Alpa na sjeveru. Takva kombinacija pogoduje uzgoju vrlo aromatičnih i laganih bijelih vina, ali i vrlo profinjenim i primamljivim crnim vinima koja čekaju da budu istražena.
Glavno grožđe regije je pušipel. To je bijelo grožđe koje može dati intrigantna vina koja mogu jako dugo odležati. Zbog visoke svježine je vrlo živahno i voćno, stoga jedinstveno za ovo mjesto. Njegova duga povijesna prisutnost odražava duboku povezanost s ljudima, kulturom, vinarstvom i vinogradarstvom regije.
Tlo vinograda je: pijesak, pjeskovita glina, lapor i malo vapnenca
Linija kvalitete
Traminac
Zlatno – žute boje izraženog mirisa, slatkog okusa koji podsjeća
na miris ruže, livadno cvijeće te ima svježe travnate note. Ima izrazito
niske kiseline te viši sadržaj alkohola i neprevrelog šećera.
Crni pinot rose
Svijetlo ružičaste boje, suho vino blagog okusa šumskog voća
(malina, šumska jagoda, kupina, borovnica). Iznenadit će vas izrazitim
voćnim notama . Vrlo harmoničan na okusu s izbalansiranim kiselinama.
Mlado
Vrhunska kupaža sorata Sivi i Bijeli pinot. Iznimno aromatično,
zavodljivo i lepršavo mlado vino koje je novi vjesnik nadolazeće vinske
godine. Svake godine izlazi do Martinja kao tipično vino regije koje je
spremno za konzumaciju i idealno za sparivanje s širokim spektrom
hrane. Mirisom prevladavaju cvjetne i travnate komponente s vrlo
izraženom aromatikom, dok je okusom suho, svježe i iznimno živahno.
Zbog laganog alkohola idealno za uživanje u dobrom društvu.
Graševina
Izraženog mirisa, zelenkastožuta boja i svjež, skladan okus.
Suho, srednjeg sadržaja alkohola, ugodno gorkastog okusa specifičnog
za graševinu. Obiluje aromama jabuke i nektarine popraćene finim
nijansama travnatih i citrusnih tonova. Vrlo izbalansirano vino.
Sivi pinot
Ručno ubrano, pri maksimalnoj koncentraciji arome i
zrelosti grožđa, iz strmih vinograda i malih, često odvojenih parcela.
Nakon toga brzo prešano kako bi se sačuvao voćni karakter sorte. Za
maksimalnu aromatsku ekstrakciju, fermentacija je vršena pri nižim
temperaturama u prosječnom trajanju od mjesec dana. Na taj način je
nastalo iznimno voćno i pitko vino izražene mineralnosti i strukture.
Pušipel classic
U okusu se pronalaze osvježavajuće arome limuna i limete te
zelene jabuke. Osvježavajuće vino koje ima izražene mineralno –
citrusne note. Nježan je alkoholom, izraženija kiselina koja omogućuje
konzumaciju sa svim laganim, umjerenim ali i jačim jelima.
Sauvignon
Ugodni sortni miris.Svježi miris zelene trave, paprike, cvijete
bazge i mineralnih nota. Okus vina je živahan i svjež te pravi izbor za
svakog ljubitelja svježih i aromatičnih vina. Mineralan završetak.
Muškat žuti
Zlatnožute boje, nježnog zelenkastog odsjaja i izražene cvjetne
arome bazge ili suhog sijena. Osebujno i aromatično vino bogatog,
punog okusa te ugodnog bukea. Svježe, harmonično i vrlo pitko.
Pinot crni
Svjetlucavo rubinaste boje s okusom na suho voće (maline sa
primjesama ribiza i kupine), karamele i srednjim alkoholom. Lijepo
razvijen miris koji dolazi do izražaja starenjem. Okus ovog vina je izrazito dobar, slastan u svakom smislu riječi. Voće i ovdje dominira dok su
kiseline krasno uravnotežene. Vrlo kvalitetan izbor za prave ljubitelje.
Pinot bijeli
Proizvodnja: Ručno ubrano, pri maksimalnoj koncentraciji arome i
zrelosti grožđa, iz strmih vinograda i malih, često odvojenih parcela.
Nakon toga brzo prešano kako bi se sačuvao voćni karakter sorte. Za
maksimalnu aromatsku ekstrakciju, fermentacija je vršena pri nižim
temperaturama u prosječnom trajanju od mjesec dana. Na taj način je
nastalo iznimno voćno i pitko vino izražene mineralnosti i strukture.
Posebna iinija
Pinot bijeli
Ručno ubrano, pri maksimalnoj koncentraciji arome i zrelosti grožđa, iz strmih vinograda i malih, često odvojenih parcela.
Nakon toga brzo prešano kako bi se sačuvao voćni karakter sorte. Za maksimalnu aromatsku ekstrakciju, fermentacija je vršena pri nižim
temperaturama u prosječnom trajanju od mjesec dana. Na taj način je nastalo iznimno voćno i pitko vino izražene mineralnosti i strukture.
Natura
TERROIR Najbolji i najsunčaniji položaji naše vinarije. Tlo je pretežito glinasto – ilovasto, povišeni kalcij i veći omjer pijeska.
ODLEŽAVANJE Izgradnja 6 mjeseci u laganom akacijinom drvu kako bi se maksimalno očuvala voćnost vina odležavanje na finim kvascima.
OPIS VINA Na nosu izrazita voćnost i specifično kompleksna aromatičnost. Naglašene citrusno-travnate komponente sa lagano zadimljenim primjesama. Na okus eksplozija citrusa i lagane bazge sa tipičnom slatkoćom i punoćom koja dolazi od slatkog akacijinog drva i vrlo svježim, mineralno naglašenim završetkom. Retrookus vrlo dugotrajan i elegantan. Vrlo naglašena mineralna nota.
IZGRADNJA Spontana fermentacija u zatvorenim inoxposudama u trajanju od 6 mjeseci, nakon toga izgradnja u akacijinom drvu. Tako smo stvorili prirodno vino područno specifičnog karaktera.
Amaranth
TERROIR Single vineyard Pinot noir. Tlo je bogatije humusom, manje pjeskovito ali sa lagano naglašenom glinastom strukturom. Izrazito kvalitetno tlo pogodno za ovu sortu.
ODLEŽAVANJE Izgradnja najmanje 12 mjeseci u laganom akacijinom i teškom hrastovom drvu, za maksimalnu strukturu, 100% novo drvo.
OPIS VINA Na nosu zrelo voće, trešnje, jagode i maline sa dobrom impregnacijom drva i balansiranim alkoholom. Okusom svježe i specifično voćno sa srednje do više naglašenim i sortno specifičnim kiselinama.
Okusom dominiraju malina, borovnica, suhe trešnje i ribiz.
IZGRADNJA Prosušivanje na trsu i selekcija samo najboljih grozdova iz cijele godine. Spontana fermentacijau zatvorenim inox posudama u trajanju od 2 mjeseca, nakon toga izgradnja u drvu.
Pušipel prestige
TERROIR Najbolji i najsunčaniji položaji naše vinarije. Tlo je pretežito glinasto – ilovasto, povišeni kalcij i veći omjer pijeska.
ODLEŽAVANJE Izgradnja 12 mjeseci u laganom akacijinom i teškom hrastovom drvu, 100% novo drvo. Odležavanje na finim kvascima.
OPIS VINA Na nosu naglašena kompleksnost, začinske note i zrelo voće, đumbir, prezrela jabuka.Vrlo gusto vino. Dobro integrirano drvo omogućuju ovome vinu najbolji mogući izražaj potencijala ove sorte.
IZGRADNJA Prosušivanje na trsu i selekcija samo najboljih grozdova iz cijele godine. Spontana fermentacija u zatvorenim inox posudama
nakon toga izgradnja u drvu 12 mjeseci i držanje na finom talogu.
Naša postignuća
Zlatna medalja za Graševinu
Brončana medalja
Proglašeni Šampionom sajma za Traminac suhi 2011.
Šampion Urbanovo za Pušipel Prestige 2016.
Pušipel classic 2018 osvojio srebro i Sauvignon classic 2018 broncu
Pušipel Classic 2019., Pušipel Prestige 2017. i Pinot crni Okrugli vrh 2016. osvojili broncu
Pušipel prestige 2018. osvojio srebro
Šampion Urbanovo za Pušipel Prestige 2019.
Pušipel prestige 2019. osvojio srebro