Vina Dvanajščak

O nama

Naša je obitelj jedna od mlađih obitelji vinogradara i vinara u Međimurju. Nastavljajući tradiciju svojih roditelja mama Rajka i tata Zdravko od 1990. do 1992. zasađuju svoje prve nasade. Zemljopisno porijeklo dobili smo 1996. godine i od tada se profesionalno bavimo vinarstvom.

Danas obrađujemo 11ha vinograda koji su smješteni na odličnim, osunčanim i povišenim položajima u okolici naselja Dragoslavec, pod nazivima Grofovo, Okrugli vrh i Mohokos. Vrh Mohokos nalazi se na 344,40 m iznad mora kao najviša točka Međimurja.

U vrlo lijepo uređenoj kušaonici vina, uz kvalitetna vina nude se domaći proizvodi i hladna jela. Uz najavu postoji mogućnost organizacije poslovnih i obiteljskih domjenaka te stručno vođenih degustacija.

Viktor Dvanajščak sa ocem Zdravkom zajedno vode  podrum i brinu o vinima. Baš kao što su Međimurci jedna velika obitelj koju, između ostaloga, povezuje i zajednička gastronomija, tako i mama Rajka Dvanajščak u našoj Vinskoj kući predstavlja oslonac i drži nas sve na okupu, djelomice i vještinom spravljanja specijaliteta. Kćer Tea se brine o gostima u kušaoni te oko prodaje vina na domaćem i inozemnom tržištu.

Galerija slika