hren

Dvanajščak – Kozol

  • o_nama

Vinska kuća Dvanajščak – Kozol

 

Obitelj Dvanajščak – KozolObitelj Dvanajščak – Kozol jedna je od mlađih obitelji vinogradara i vinara u Međimurju. Nastavljajući tradiciju svojih roditelja Rajka i Zdravko od 1990. do 1992. zasađuju svoje prve nasade.

Zemljopisno porijeklo dobili smo 1996. godine i od tada se profesionalno bavimo vinarstvom.

Obitelj danas obrađuje 8ha vinograda koji su smješteni na odličnim, osunčanim i povišenim položajima u okolici naselja Dragoslavec, pod nazivima Grofovo, Okrugli vrh i Mohokos. Vrh Mohokos nalazi se na 344,40 m iznad mora kao najviša točka Međimurja.


 

Obitelj Dvanajščak – KozolMoslavac, graševina, ranjski rizling, pinot bijeli i crni, sauvignon, chardonnay, traminac sorte su grožđa koje dozrijevaju u vinogradima obitelji Dvanajščak, a poslije berbe i u podrumima. Također, obitelj se može pohvaliti i prvim proizvedenim crnim pinotom u Međimurju.

DK Grofovo cuvee mješavina je sorti vina a ime je dobilo po istoimenom vrhu na kojem se uzgaja i čiji su nekadašnji vlasnici bili grofovi Celjski. Anthony Rose, jedan od vodećih svjetskih kušača i predsjednik ocjenivačke komisije na Decanterovom panelu, je graševinu vinarije Dvanajščak iz 2006. ocijenio sa 93 boda od 100 što vino postavlja u ravnopravni položaj s najboljim vinima u svijetu.Obitelj Dvanajščak – KozolIspod kuće se nalazi velik, moderno opremljen podrum u kojem se obavlja prerada grožđa te čuvanje i zrenje vina. Trenutno se uređuje i stari podrum u kući Zdravkovih roditelja. Podrum će biti uređen u starinskom stilu a već sada djeluje vrlo atraktivno. Kraj kuće uređena je i prekrasna terasa za čarobnim pogledom na pitke međimurske brege koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Rajka, Zdravko i kćer Tea imaju položen ispit za sommeliere, Tea je sa 16 godina bila najmlađi sommelier u Hrvatskoj.

U vrlo lijepo uređenoj i klimatiziranoj kušaonici vina, uz kvalitetna vina nude se i domaći proizvodi te topla i hladna jela. Uz najavu postoji mogućnost organizacije poslovnih i obiteljskih domjenaka te stručno vođenih degustacija. Na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima vina Dvanajščak redovito su nagrađivana vrlo visokim odličjima. Iako svoje potencijale posvećuju svijetu vina tek dvadesetak godina s ponosom ističemu: “STVARANJE VINA JE NAŠ ŽIVOT”.

 


 OPG Dvanajščak Rajka

Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec
Tvrtka je upisana u uredu državne uprave u Međimurskoj županiji, služba za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove
OIB: 57792213498
Žiro račun: HPB- 2390001-1100361565