hren

Dvanajščak – Kozol

Novosti

Jačanje tehnološke baze i povećanje kapaciteta proizvodnje vina

Posted on

Naziv projekta: “Jačanje tehnološke baze i povećanje kapaciteta proizvodnje vina”

Kratki opis projekta: Korisnik kao glavnu djelatnost ima vinogradarstvo i vinarstvo, odnosno proizvodnju grožđa i vina te prodaju i distribuciju vina. Korisniku se kao glavni problem nametao nedostatak proizvodnih kapaciteta uz istovremeno korištenje jake tehnološke baze (moderne proizvodne opreme i zapremnine za kvalitetno skladištenje) koja bi omogućila pojednostavljivanje postupka prerade i povećanu proizvodnju kvalitetnih vina. Stoga je specifična svrha projekta proširenje kapaciteta postojeće poslovne jedinice i stvaranje predispozicija za unapređenje procesa proizvodnje. Glavni elementi projekta bili su: definiranje tehnoloških i operativnih karakteristika novih strojeva i opreme, provođenje istraživanja tržišta i izrada tehničkih specifikacija, provođenje postupka nabave i odabir dobavljača, instaliranje strojeva i opreme -> vinifikator, muljača, pumpa te inox bačve.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: vinifikator, muljača i pumpa te inox bačve instalirani te pušteni u rad u podrumu Korisnika. Navedeno će rezultirati izradom proizvoda viših tehnoloških zahtjeva i povećanjem asortimana te omogućiti daljnje praćenje zahtjeva u proizvodnji kao i stvoriti primjerenije uvjete za rad. Projektni ciljevi uključuju i stvaranje predispozicija za izlazak na nova tržišta, jačanje ponude te općenito veći broj narudžbi i kupaca, ukupnih prihoda i broja zaposlenih.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU: ukupna vrijednost projekta – 363.477,26 kuna; iznos koji sufinancira EU – 244.256,72 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 2. listopada 2017. – 2. ožujka 2018.

Kontakt osoba: Tea Dvanajščak

Screen Shot 2018-04-20 at 09.49.15 Screen Shot 2018-04-20 at 09.49.11

www.strukturnifondovi.hr

Dani otvorenih podruma 2013

Posted on

Dani otvorenih podruma

 

“Dani otvorenih podruma” održavaju se 24. i 25. svibnja.

Pozivamo Vas na kušanje svih mladih vina uz domaće i autohtone specijalitete vinske kuće DK.

Urbanovo 2013

Posted on

Urbanovo 2013

 

Urbanovo 2013 -5. Festival Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme će se održati od 17-19 svibnja u Štrigovi.

„Urbanovo 2013.“ je međunarodna tradicionalna manifestacija koja sa održava od 2000. godine s ciljem
promocije Međimurske vinske ceste.Središnji dio manifestacije Urbanovo 2013. je trodnevni 5. Festival
Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme koji predstavlja jednu od najvećih
gospodarsko – turističkih manifestacija u Međimurju.

Dođite i okusite sva vrhunska vina međimurskog vinogorja.